Preskočiť na obsah Preskočiť na hlavnú navigáciu Preskočiť na pätičku

Oprava parného rušňa pokračuje

Ahojte priatelia železničnej nostalgie!
Nedávno sme spustili predaj miesteniek na tradičnú – netradičnú Mikulášsku jazdu Albatros klubu. Aby sme vás vyviedli z pomykova, vysvetlíme, ako to vlastne je 😉 .
Mikulášska jazda Albatros klubu je tradičná jazda, ktorú organizujeme pravidelne, a v čele vlaku bol doposiaľ vždy kráľ železníc – parný rušeň 498.104 Albatros. No tento rok na Albatrose prebieha nevídaná oprava, a preto, aby sme tradíciu Mikulášskych jázd neporušili, do čela tohtoročnej Mikulášskej jazdy sa postaví naša historická motorová Cecaňa – T478.1201. Veríme, že nám ostanete verní a aj táto jazda sa vám bude páčiť. Veď Mikuláš so svojimi pomocníkmi sa vás už nevedia dočkať. Kúpou miesteniek podporujete Albatros klub a tak aj dokončenie nezvyčajnej a finančne náročnej opravy Albatrosa. A keďže medzi najčastejšie otázky patrí práve táto: “Kedy už bude Albatros pojazdný?”, môžeme vám s radosťou povedať, že robíme všetko pre to, aby na MDD jazdu bol v čele vlaku práve Albatros.

Pozrite si nasledujúci obrázok Albatrosa z 1.11.2023. Chýba vám na ňom niečo?

Iste si každé oko všimlo, že Albatrosu niečo chýba. Je to práve dymnica, ktorá nám už prišla z Vagónky Poprad. Nakoľko výroba takejto “súčiastky” nie je jednoduchou záležitosťou, dokončenie opravy sa mierne časovo posunulo. No v každom prípade robíme všetko pre to, aby bol Albatros čo najskôr v tom najkrajšom stave – zakúrený, čakajúci na službu a vozbu mimoriadnych vlakov so svojimi milovanými cestujúcimi.

Nová dymnica, ktorá nahradí starú po 70tich rokoch.

Pozývame vás na Mikulášsku jazdu Cecaňou na Vianočné trhy do Nitry.

Mikulášska jazda 2023

Návrat na vrch stránky