Preskočiť na obsah Preskočiť na hlavnú navigáciu Preskočiť na pätičku

Piatková neverejná jazda Albatrosa

V piatok 17. augusta ráno sa Albatros 498.104 objavil na bratislavskej Hlavnej stanici a svojou prítomnosťou a zoskupením vozňov v zostave F+SALON+WRa+Bcmh (Wagon Service Travel) budil veľkú pozornosť všetkých cestujúcich. Tu si počkal na svojich pasažierov, ktorí prišli z neďalekej Wiedne, no pôvodom boli z ďalekého Anglicka. Bez váhania sa chytili svojich fotoaparátov a začali si zvečňovať objekt svojho výletu. Po nastúpení do reštauračného vozňa, kde ich už vítal prichystaný personál ALBATROS klubu s rozvoniavajúcou kávou a anglickými raňajkami, sa Albatros vydal na svoju cestu. Cieľová stanica bola Komárno, kde boli v pláne počas prestávky fotozastávky, kde rozjazdy Albatrosa budili záujem aj pribúdajúcich ľudí čakajúcich na svoj vlak.
Počas fotenia a oddychovania pasažierov v stanici Komárno to doslova „vrelo“ v reštauračnom vozni, kde už vrcholili prípravy k servírovaniu obeda. Domáca zeleninová polievka (podľa želania zahraničnej klientely), podľa ich vyjadrení „nemala chybu“ a niektorí si dokonca aj nechali pridať. Domáce klobásky, varené zemiaky, grilovaný oštiepok, domáci slivkový koláč a jablkové pité či domáce langoše si ocenili zahraniční cestujúci veľkým potleskom a pred príjazdom do Bratislavy si nechali zavolať personál kuchyne ako aj obsluhujúci personál, kde sa im ešte raz poďakovali potleskom a samozrejme nemohlo chýbať spoločné fotenie.
Aj keď poniektorí cestujúci mali viac rokov ako samotný Albatros, boli veľmi milí a plný energie počas celého dňa.
Po príchode do Bratislavy sa všetci v rámci programu vybrali k pristavenému historickému autobusu RTO a vybrali sa na okružnú jazdu mestom.
Ako sme sa dozvedeli počas rozhovorov našej delegátky a hostí z Anglicka, výlet sa im veľmi páčil a je veľký predpoklad, že sa splní tradičné porekadlo „do roka a do dňa“!

Návrat na vrch stránky