Preskočiť na obsah Preskočiť na hlavnú navigáciu Preskočiť na pätičku

2% z daní NIE JE MÁLO!

2% z dane pre ALBATROS klub

Vážení priatelia, priaznivci parnej nostalgie – obraciame sa na vás s prosbou o podporu.

ALBATROS klub je prijímateľom 2% z dane a preto si vás týmto dovoľujeme požiadať o poukázanie časti vašich daní našej organizácii. Aj vďaka vašim príspevkom budeme môcť podporovať jazdy parným rušňom 498.104 Albatros a tiež bezplatné jazdy pre deti so zdravotným postihnutím a z detských domovov.

ALBATROS klub je občianske združenie s jasným cieľom – nielen udržiavať parného krásavca – rušeň 498.104 v prevádzkyschopnom stave, ale aj organizovať jazdy po Slovensku a zúčastňovať sa na akciách v celej Európe. V roku 2021 čakala parný rušeň Albatros veľmi náročná oprava. Išlo o sústruženie jazdných plôch dvojkolesí, ktoré neboli na sústruhu od vyradenia parného rušňa 498.104 z prevádzky, čiže viac ako 41 rokov. Sústruženie dopadlo vynikajúco a aj naň prispeli darcovia 2% v minulom roku. ĎAKUJEME.

Všetky vaše príspevky budú použité na podporu občianskeho združenia ALBATROS klub a reštaurovanie historických vozidiel v našej správe. V roku 2022 máme okrem iných činností v pláne dať vyrobiť historické uniformy pre sprievodcov na našich jazdách.

Ďakujeme všetkým vám, ktorí pomôžete.

Návrat na vrch stránky